When youll begin to see a recipe through the steps that compose it, you will notice that very different recipes are based on identical processes. You will get to see cooking as a combinatorial calculation.

What connects a shrimp risotto, a shrimp pasta and a shrimp soup?
The fumet. In fact, it is not the shrimps which give the risotto its flavor, but their fumet. The shrimps wont cook 18 minutes along with the rice, but just a few seconds in creaming.

The shrimp pasta will taste like shrimps because you will have sautéed it in the reduced fumet, not because the shrimps have been cooked along with the pasta sauce. In the shrimp soup, it will be the fumet to flavor the vegetables of the soup,
while the shrimps will be cooked just before being brought to the table.

Find out how to be in control of cooking and flavors. Discover also how to delay preparation times and get to dinner without being too tired.

Quando comincerai a vedere le ricette attraverso i passaggi che le compongono, ti accorgerai che ricette molto differenti si basano su processi identici. Arriverai a vedere la cucina come un calcolo combinatorio.

Cosa unisce un risotto ai gamberi, una pasta ai gamberi e una zuppa di gamberi?
Il fumetto. Non sono infatti i gamberi che danno il sapore ad un risotto, ma il loro fumetto. I gamberi non cuoceranno 18 minuti con il riso, ma soltanto pochi secondi in mantecatura.

La pasta ai gamberi saprà di gamberi perché l’avrete ripassata nel ristretto del loro fumetto, non perché i gamberi siano stati cotti assieme alla salsa della pasta. Nella zuppa di gamberi, sarà il fumetto a insaporire le verdure della zuppa, i gamberi saranno cotti poco prima di andare a tavola.

Scopri come avere il controllo delle cotture e dei sapori. Scopri anche come dilazionare i tempi di preparazione e arrivare a cena senza essere distrutti.

When youll begin to see the recipes through the steps that compose them, you will notice that very different recipes are based on identical processes. You will get to see cooking as a combinatorial calculation.

What connects a shrimp risotto, a shrimp pasta and a shrimp soup?
The fumet. In fact, it is not the shrimps which give the risotto its flavor, but their fumet. The shrimps wont cook 18 minutes along with the rice, but just a few seconds in creaming.

The shrimp pasta will taste like shrimps because you will have sautéed it in the reduced fumet, not because the shrimps have been cooked along with the pasta sauce. In the shrimp soup, it will be the fumet to flavor the vegetables of the soup,
while the shrimps will be cooked just before being brought to the table.

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Quando comincerai a vedere le ricette attraverso i passaggi che le compongono, ti accorgerai che ricette molto differenti si basano su processi identici. Arriverai a vedere la cucina come un calcolo combinatorio.

Cosa unisce un risotto ai gamberi, una pasta ai gamberi e una zuppa di gamberi?
Il fumetto. Non sono infatti i gamberi che danno il sapore ad un risotto, ma il loro fumetto. I gamberi non cuoceranno 18 minuti con il riso, ma soltanto pochi secondi in mantecatura.

La pasta ai gamberi saprà di gamberi perché l’avrete ripassata nel ristretto del loro fumetto, non perché i gamberi siano stati cotti assieme alla salsa della pasta. Nella zuppa di gamberi, sarà il fumetto a insaporire le verdure della zuppa, i gamberi saranno cotti poco prima di andare a tavola.

Scopri come avere il controllo delle cotture e dei sapori. Scopri anche come dilazionare i tempi di preparazione e arrivare a cena senza essere distrutti.

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